Forbrukslån for studenter

Som student er det ikke alltid en dans på roser når det kommer til den økonomiske delen. De fleste studenter tar opp lån og stipend hos statens lånekasse, det har alle studenter rett til men det er for de fleste ikke nok til å dekke alle utgifter man har. Man skal betale for leie, som i de store byene ofte kan være rimelig dyrt. Man skal ha penger til mat og andre diverse utgifter som strøm, internett, mobil abonnemang, forsikringer osv,  og man vil jo gjerne leve og ha det litt gøy innimellom.

Mange får seg et studie jobb i løpet av studietiden for å kunne ha litt mer å rutte med. Men for mange er det vanskelig å kombinere skole og jobb, fordi man bruker hele dagen på skolen og etterpå skal man gjerne skrive oppgaver, øve til eksamen osv. Det er heller ikke alltid like lett å finne en jobb som er fleksible nok til at man får det til å gå opp med skole. Det er også viktig å passe på seg selv og ikke slite seg selv helt ut så hvis økonomien blir veldig trang kan man vurdere å låne penger som student. 

Så det store spørsmålet: kan studenter låne penger? Ja det er faktisk mulig å låne penger som student, det finnes nemlig forskjellige forbrukslån for studenter. Det er selvfølgelig noen ting du skal tenke over når du skal ta opp lån som student, selv om det er fristende å låne masse penger så burde man vite at man har mulighet for en inntekt i fremtiden, for eksempel at man skal jobbe i sommerferien eller at man får utbetalt feriepenger.

Hvis man tar opp et lån og det er lenge til man kan betale det tilbake vil rentene løpe på lånet, og det vil bli dyrere enn først antatt. Når man skal låne penger som student så skal man oppfylle noen krav, man skal selvfølgelig være fylt 18 år men det vil de aller fleste studenter være. Det vil nok ikke være super lett å få banken med på en avtale om å ta opp et lån ved dem fordi studenter ikke har en fast inntekt og dermed anses som usikre lånere.

De fleste studenter eier heller ikke bolig eller bil som banken kan ta pant i, dermed vil det være svært usannsynlig at man vil få et lån ved dem. Men man kan finne andre lån til studenter som for eksempel et forbrukslån. Et forbrukslån vil kunne hjelpe deg som student når økonomien er trang, sånn at du slipper å gå rundt å bekymre deg for om du har nok penger til når neste husleie skal betales. Stress rundt penger og økonomi kan gjøre at man ikke klarer å prestere godt på skolen, og som student så er jo skolen jobben din, så det er viktig at man kan legge alt sitt fokus og alle sine krefter i å gjøre det bra der.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *